+32 (0)50 23 05 00
10
Leven / zorg

Heel vaak denkt u als ondernemer aan alle mogelijke bedrijfsrisico's maar vergeet u dat uzelf als ondernemer ook wordt blootgesteld aan verschillende risico’s.

Gezien deze risico’s specifieke verzekeringsoplossingen vereisen hebben we binnen Q&O Verzekeringen hiervoor een afzonderlijk team van specialisten opgericht: ons team Leven & Zorg.

Zij gaan kijken welke (gezondheid)risico’s voor u als ondernemer van belang zijn en hoe je deze kan gaan indekken via een verzekeringsoplossing.

Daarnaast gaan ze met u kijken hoe je via extralegale voordelen de “war on talent” kunt gaan bespelen.

Wij ontzorgen u met oplossingen , geen producten. We brengen uw behoeftes in kaart en zullen deze met onze Q&O aanpak invullen. Daarbij gaan we in eerste instantie de fiscale voordelen opnemen in de oplossing via de IPT en VAPZ.

De IPT is nog steeds de meest voordelige manier om kapitaal vanuit uw vennootschap over te brengen naar uw privé-vermogen. Wij helpen u, in samenspraak met uw accountant, om naast de maximale premie en inhaalbijdrage ook de meest rendabele beleggingsvorm te kiezen.

De VAPZ-polis is voor u als zelfstandig bedrijfsleider dan weer de rendabelste formule om privé belastingen en sociale bijdragen te besparen (tot circa 60%).

Naast het veiligstellen van uw pensioen, zorgen we er ook voor dat u bij arbeidsongeschiktheid geen zwaar inkomensverlies lijdt. Zo vangen we het verlies van uw vennootschap op via de omzetverzekering en uw persoonlijk verlies via het persoonlijk gewaarborgd inkomen. Gezien de talrijke formules is de juiste afstemming van soort rente, eigen risicotermijn, … hier zeker nodig.

Wij bieden méér. Onze expertise biedt ook mogelijkheden om uw vermogen niet-fiscaal te helpen opbouwen. Wij maken samen een plan van aanpak op om uw pensioendoelstelling te halen, een extra inkomen bovenop uw pensioen te genieten of uw vastgoed te financieren.

Bij het opbouwen van vermogen bieden we een gediversifieerde aanpak op maat aan ifv het niveau van beleggen. Wij bieden u dit graag aan als extra-service en kost-efficiënt!

Een oplossing aanbieden is één zaak, deze samen met u verder opvolgen een andere. Daarom bieden wij u en uw accountant digitale tools aan voor een duidelijk 24/24 beschikbaar overzicht. Dit laat ons ook toe uw dossier jaarlijks efficiënt te beheren.

In de “war for talent” wordt u als ondernemer geconfronteerd met de moeilijke opgave om de juiste medewerkers aan te trekken én te behouden. Vaak worden de extralegale voordelen als de groepsverzekering nog te strikt als looncomponent bekeken.

Bij het leven&zorg team zullen onze employee-benefits specialisten u bijstaan in deze specifieke materie. We reiken u de benchmark aan voor uw budget en zorgen dat u zich in de aanpak kan onderscheiden van de meer klassieke aanpak via groepsverzekering. Dit kan via een modern HR-plan met tal van technieken zoals Cash Balance, Collectieve kapitalisatieplannen aangevuld met het beste hospitalisatie- en tandzorgplan. Ook de opvolging via de meest performante tools zijn hierbij van belang.

Als KMO-makelaar hebben wij bij alle verzekeringsmaatschappijen een goede onderhandelingspositie. Dit zorgt voor de optimale mix tussen rendement-kosten-premiezetting.

Ons team heeft samen meer dan 100 jaar ervaring en deze is opgebouwd vanuit de makelaardij, bankwezen of verzekeringsmaatschappijen!

Onze opgebouwde relaties staan dus garant voor de beste oplossing én schaderegeling.

Meer info?

Vul het formulier of contacteer ons via mail of telefoon.